Макрон изплю камъчето за Uber

Президентът подчерта, че не е притеснен от разкритията

Макрон изплю камъчето за Uber | StandartNews.com

Президентът на Франция Еманюел Макрон призна, че е провел разговори с ръководството на Uber, когато е бил министър на икономиката в периода 2014-2016 г., и настоя, че се гордее с постигнатото.

"Изключително съм горд... трудно е да се създават работни места без компании и без предприемачи", заяви Макрон пред репортери в Югоизточна Франция. "Бих го направил отново утре и вдругиден".

В понеделник центристът, подкрепящ бизнеса, бе подложен на обстрел от опонентите си след разследвания на вестниците „Le Monde” и „The Guardian”, които разкриха многократни разговори между Макрон и Uber относно дейността на групата във Франция.

„Le Monde” съобщи, че Макрон е бил "повече от поддръжник, почти партньор" на противоречивата американска фирма, като е предложил да помогне в лобистките усилия за оформяне на законодателството и заобикаляне на рестриктивните френски разпоредби.

"Ние създаваме някаква атмосфера, в която да се срещаш с ръководителите на компании, особено на чуждестранни, е нещо лошо. Но аз го признавам напълно", каза Макрон.

"Виждал съм се с ръководители на компании. Какъв шок! Виждах ги, винаги е било официално, с моите помощници, и съм горд. Ако те са създали работни места във Франция, то аз съм супер горд от това".

Вестниците обаче твърдят, че някои от срещите с ръководството на Uber не са били записани в официалния график на Макрон и са се състояли без знанието на други членове на тогавашното социалистическо правителство.

44-годишният президент подчерта, че не е притеснен от разкритията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай