Макрон и Путин щели да се срещат лично

Разговаряха два пъти по телефона през последната седмица

Макрон и Путин щели да се срещат лично | StandartNews.com

Русия и Франция ще разгледат възможността за лична среща между президентите на Русия Владимир Путин и Еманюел Макрон на Франция. Това съобщи пресслужбата на Кремъл в понеделник след телефонен разговор между двамата президенти, предаде ТАСС.

"Страните се договориха за по-нататъшни телефонни контакти. Те също така се съгласиха да разгледат възможността за лична среща между руския и френския президент", се казва в съобщението.

"Лидерите продължиха да обменят мнения по ситуацията около Украйна и по въпроси, свързани с дългосрочните правно обвързващи гаранции за сигурност за Русия. Владимир Путин за пореден път информира за принципните подходи на Русия към тези проблеми", се казва в съобщението.

Това е вторият телефонен разговор между двамата президенти през последната седмица. Те разговаряха по телефона в петък, 28 януари. Разговорът им беше фокусиран върху въпроса за гаранциите за сигурност на Русия. Руският президент каза, че Москва ще анализира писмените отговори на САЩ и НАТО на нейните проекти на споразумения и преди да вземе решение за по-нататъшни действия.Той обаче подчерта, че Западът е пренебрегнал принципните опасения на Русия в отговорите си.Макрон неведнъж се обявява за преговори с Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай