Македонският премиер наруши мълчанието. Какво става с България?

Ковачевски казва, че вярва в диалога като начин за решаване на всеки въпрос

Македонският премиер наруши мълчанието. Какво става с България? | StandartNews.com

Опитите за нанасяне на щети на двустранните отношения между Република Северна Македония и България са и опити за накърняване на единството в Европа, което е необходима и на Европейския съюз, и на Западните Балкани, както показа войната в Украйна, казва в интервю за сръбския вестник "Политика" премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. 

„Оставаме ангажирани с развитието на добросъседските отношения с Република България в духа на европейските ценности, чрез взаимно уважение и политики на взаимно разбирателство. Защото в официалните отношения и политики, дори между гражданите на двете страни, има взаимно разбирателство и уважение. Вярвам, че ще успеем да се издигнем над всички опити на трети страни, които имат свои инсталации в двете страни и заради чужди интереси се опитват да навредят на нашите двустранни отношения”, казва в интервюто Ковачевски, цитиран от пресцентъра на правителството в Скопие.

В интервюто Ковачевски казва, че вярва в диалога като начин за решаване на всеки въпрос, както и в капацитета на Република Северна Македония, и на Сърбия и вижда възможности за по-нататъшно развитие на европейската интеграция на двете държави и на целите Западни Балкани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай