Македонски политик се подигра на България, озъби се на Джамбазки

Джамбазки се държи като циркаджия във вариете, смята Християн Мицкоски

Македонски политик се подигра на България, озъби се на Джамбазки | StandartNews.com

Водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн Мицкоски каза днес, че напрежението в отношенията между България и Република Северна Македония е нещо, за което е предупредил, че ще се случи.

Според него е тревожен фактът, че „въпреки всички отстъпки, които правителството на Северна Македония направи и отстъпи на практика за всичко, което се искаше от него, за да запази министерските си кресла, другата страна влиза в конфликт, който би го поставил на ниво „студена война”.

Мицкоски заяви, че това се случва, защото Република Северна Македония се е поддала на българските искания, а „България, която на практика е получила всичко смята, че е нейно естествено право да получи всичко, което поиска”. Извикването на посланика на България в Северна Македония, „вместо да изпълнява посланическите си функции” в Скопие, от София „оправдават с бунт заради случилото се в Охрид”.

„Предупреждавахме за това, но за съжаление имаме политически неграмотници, престъпници и корумпирани политици, които буквално са готови да преглътнат всичко, за да запазят позициите си за сметка на македонските народ, идентичност и граждани. Виждате, че те функционират като анализатори, и правителството, и Стево Пендаровски, седят и правят анализ. От Пендаровски чуваме, че това е някакъв заговор, някакви тайни служби, външни влияния и фактори за дестабилизиране на (Република Северна) Македония, и нито единият, нито другите след срещата на Съвета за сигурност не излязоха да кажат кои са тези чужди служби, фактори на влияние и хората, които искат да дестабилизират държавата”, каза Мицкоски.

„Тоя джамбаз, как му беше името на този европейски политик, каква му беше фамилията, той вече не знае какво да прави, буквално се държи като циркаджия във вариете, за да вземе някоя политическа точка повече по темата. Той мрази и обижда македонците, мрази Македония. Те не направиха буквално нищо”, каза Мицкоски, допълвайки, че  очаква час по-скоро да има предсрочни парламентарни избори, а „следващото правителство на ВМРО-ДПМНЕ ще има трудна, но не и невъзможна задача, да поправи всички грешки”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай