Махат барикадите от Майдана в Киев

Украинската армия притиска сепаратистите в Донецк и Луганск

Махат барикадите от Майдана в Киев | StandartNews.com

Киев. Общината на украинската столица продължава разглобяването на барикадите на площад Независимост и околните улици, съобщи РИА Новости. Хиляди киевчани се включват в днешния "съботник", както го наричат, с цел да възвърнат нормалния вид на града си. Очаква се да вземе участие и кметът Виталий Кличко, както и украински депутати.

Междувременно обстановката в Донецк остава напрегната. Рано тази сутрин артилерийски удар е бил нанесен по Киевския район на град Донецк, в близост до летището на града, предаде БГНЕС. Като цяло нощта е преминала спокойно, имало единични удари, а към пет часа местно време градът е бил обстрелван от тежки оръдия, съобщиха от местната администрация. Преки попадения в жилищни сгради няма, не се съобщава за пострадали, има изпочупени стъкла.

В събота сутринта украинските правителствени сили са превзели град Красний Луч в Луганската област, в резултат на което бунтовниците в Донецк и Горловка са се оказали под пълна обсада, предаде РИА Новости. „Казаците избягаха – в града остана само един малък техен отряд. Случи се това, за което предупреждавахме – групировката на войските на Новорусия в Донецк и Горловка са напълно обсадени", се казва в съобщение на силите, които се бият срещу правителствената армия в Източна Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай