Люта буря удари Португалия

Люта буря удари Португалия | StandartNews.com

Лисабон. Закъснели, пренасочени или анулирани полети, наводнени пътища, прекъснати речни и жп-връзки, изстръгнати от корен дървета са само част от последствията на лошото време по португалското крайбрежие, започнало в неделя вечерта и влошило се през нощта, съобщават от гражданска защита, предаде АФП.

 

Водната стихия се отприщи, вследствие на кошмарната комбинация от силните пориви на вятъра - над 100 км/ч. и дъжда. Мощните вълни достигат височина до десет метра и по цялото крайбрежие е обявен червен код за тревога. Хората бяха призовани да останат в домовете си, много от собствениците на барове и ресторанти край брега се готвеха да посрещнат натиска на вълните.

 

Два полета до Лисабон от Понта Делгада на Азорската авиокомпания SATA бяха отменени. Два други полета до Лисабон на нискотарифната авиокомпания EasyJet от Лондон и Мадрид бяха отклонени към Фаро в южната част на Португалия.
Речните корабчета, свързващи португалската столица на южния бряг на река Тежу бяха спрени. Жп-движението по моста "25-ти април", който минава над река Тежу в Лисабон, бе спряно за няколко часа, но след това бе възобновено. 

 

Двубоят между двата футболни гранда от Лисабон - Бенфика и Спортинг, бе отменен в последния момент, след като части от покрива на митичния стадион "Луш", повреден от ветровете, паднаха върху терена и трибуните. 50 хил. зрители бяха евакуирани от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай