Любовница изяде главата на ЦРУ

Анонимка съобщила за случая преди месеци

Любовница изяде главата на ЦРУ | StandartNews.com

Вашингтон. Шефът на ЦРУ Дейвид Петреъс подаде оставка само година след като пое поста. Временно начело на управлението застава заместникът му Майкъл Морел.

В специално изявление Петреъс призна, че се оттегля заради любовна афера.

"След като бях женен в продължение на 37 години, направих изключително лоша преценка и се впуснах в извънбрачна връзка. Подобно поведение е неприемливо - както за мен като съпруг, така и за лидер на организация като нашата", обяви Дейвид Петреъс. Оставката е била приета от президента Барак Обама. 

"Теди Рузвелт беше казал, че най-големият дар в живота е възможността да работиш усилно нещо, което си струва. Винаги ще ценя възможността да го правя с вас и винаги ще съжалявам за обстоятелствата, сложили край на работата ми с вас", се казва още в изявлението на вече бившия шеф на ЦРУ.

Според "Дейли Телеграф" генералът е кръшнал на съпругата си със своя биограф Паула Бродуел. Тя е омъжена и има 2 деца. Преди да стане журналист е служила в армията цели 15 години. Подобни извънбрачни афери на служители от ЦРУ са недопустими, защото могат да бъдат повод за изнудване и да се превърнат в заплаха за националната сигурност.

„Решението на Дейвид да се оттегли представлява загуба на един от най-уважаваните от нацията държавни служители”, коментира директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър.

Изненадващата оставка е изпитание за преизбрания американски президент. "Очакваше се обновяване на екипа на Обама, но никой не включваше Петреъс сред хората, които ще се разделят с поста си", пише "Вашингтон пост".

"Мислите и молитвите ми са с Дейв и Холи Петреъс, които сториха толкова много да помогнат на военните семейства. Пожелавам им всичко добро в това трудно време", заяви Обама.

Междувременно стана ясно, че анонимно писмо, изпратено през юли до в. "Ню Йорк Таймс", може да има пряка връзка със скандала. Писмото изповед е озаглавено "Любовникът на жена ми" и вероятно е изпратено от съпруга на Пола Скот Броудуел. Жена ми има връзка с човек, от изпълнителната власт.

Неговата роля е да оглавява проекти, чието развитие се наблюдава в световен мащаб и демонстриращи американското лидерство. (Може да звучи прекалено, но не е). Срещал съм се с него по няколко повода, като той се държа учтиво. (Не мисля, че е наясно, че знам), се казва в писмото. Авторът му се пита дали да огласи публично изневярата, или да продължи да страда мълчаливо

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай