Луда надпревара! Ловене на екзотични животни

Наградата е 30 000 долара

Луда надпревара! Ловене на екзотични животни | StandartNews.com

Състезанието по залавяне на питони във Флорида започна!  Хиляди американци и чужденци, отиват там специално за надпреварата, като всеки се надява да убие колкото се може повече змии или да улови най-големия екземпляр.

22-годишният Джейк Валери, който е студент в университета в Охайо, също е готов да се включи в лова на опасните влечуги. Той обяснява пред репортер на BBC News, че винаги е знаел за проблема с бирманските питони – вид змия, която превзема Евърглейдс и води до хаос и страх сред местното население.

Джейк се е запалил по лова на питони, след като гледал професионални ловци по телевизията. Самият той е започнал да ги лови преди две години. През лятото на 2022 г. младежът се включва в годишното щатско състезание по лов на питони- Florida Python Challenge . Тогава отпада от надпреварата, защото е останал в дъното на класацията. „Тази година обаче искам да го спечеля“, казва той.

Florida Python Challenge привлича хиляди участници всяка година – идват хора дори от Канада, Белгия и Латвия, които са очаровани от перспективата за слава и богатство. Не е за пренебрегване и фактът, че победителят прибира награда от 30 000 долара.

Сред победителите в надпреварата са глух учител по природни науки, който хвана почти 5-метрова змия с голи ръце, както и двойката баща и син, които за много кратко време успяха да уловят 41 змии.

Местни природозащитници одобряват състезанието, защото по този начин се ограничава популацията на опасните влечуги, които могат да погълнат цял крокодил.

Евърглейдс е разположен в най-голямата субтропична дива зона на САЩ. Южна Флорида е описан от ЮНЕСКО като „район с голямо разнообразие от флора и фауна“.

Бирманските питони, които се регистрират за първи път в този район, пристигат от Азия чрез търговията с екзотични домашни любимци в края на XX век. През последните няколко десетилетия те са се превърнали в най-голямата заплаха за местните видове и за хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай