Лекарят на Байдън с неприятни новини, как е президентът

След като даде отрицателен тест за Ковид във вторник и сряда, Байдън даде отново положителен резултат

Лекарят на Байдън с неприятни новини, как е президентът | StandartNews.com

Лекарят на Джо Байдън съобщи неприятната новина, че президентът на САЩ е дал положителна проба за Covid-19, "както можеше да се очаква",  информират от Белия дом, добавяйки, че държавният глава все пак се чувства добре и ще продължи мерките си за изолация.

"Той ще продължи да управлява страната от изпълнителната резиденция", отбеляза д-р Кевин О'Конър.

След като даде отрицателен тест за коронавирус във вторник и сряда, Байдън даде отново положителен резултат за Covid-19 в това, което д-р О'Конър описа като "възникващ отново" случай, наблюдаван при малък процент от пациентите, които приемат антивирусното лекарство Paxlovid. Подобни случаи, при които някой има симптоми или положителен Covid тест след завършване на курса на лечение и тестът е отрицателен, са описани като редки, но някои медицински експерти казват, че те може да са по-чести, отколкото се смяташе досега.

Paxlovid е антивирусно лекарство на Pfizer, което се използва за лечение на високорискови пациенти, като по-възрастни хора, напомня Ройтерс, цитира БНР.

Байдън написа в Туитър за позитивния си Covid тест в събота, като каза, че може да се случи на "малък процент от хора". По-късно той публикува видео в социалната мрежа, където каза, че "се чувства добре" и "всичко е наред".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай