Лекари бият тревога: В Гърция става страшно до дни

До седмица се очаква рязко увеличаване на случаите с новия вариант на коронавируса "Омикрон"

Лекари бият тревога: В Гърция става страшно до дни | StandartNews.com

До седмица рязко увеличаване на случаите с новия вариант на коронавируса "Омикрон", прогнозират лекари в Гърция. Правителството обмисля нов пакет от ограничения от 3-ти януари, предава БНР.

Гръцките лекари от Съвета за контрол на пандемията призовават правителството незабавно да затвори нощните заведения. Според специалистите те са огнища на разпространение на коронавируса, въпреки че в тях се допускат само ваксинирани клиенти. Очаква се рязко покачване на броя на заразените от следващата седмица, като областите Атика и Солун са най-рисковите райони.

Здравният министър Танос Плеврис съобщи, че от 3-ти януари в рамките на 15 дни ще се въведат още по-строги ограничения, като вероятно нощните заведения ще останат затворени.

Полицията масово проверява за спазване на мерките. Само за ден над 500 души са глобени с 300 евро за неносене на маски навън. При нарушения отнемат лиценза на заведения. С двойни маски се влиза в хранителните магазини.

Глоба до 1 милион евро заплашва производители и търговци, които увеличиха цената на предпазните маски, заяви министърът на развитието Георгиадис.

Ваксинирането продължава и в празничните дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай