Легендарен руски пилот в разбилия се самолет?

8 души загинаха при гасене на пожари в Турция

Легендарен руски пилот в разбилия се самолет? | StandartNews.com

Легендарен руски пилот може да е бил на борда на руския самолет Бе-200, който падна в Турция при гасене на пожари. Машината бе наета от турските власти в помощ на борбата с огненото бедствие.

Руското министерство на отбраната потвърди официално, че всички членове на екипажа на Бe-200, който се разби в югоизточната част на Турция, са загинали, съобщи РИА Новости. На борда на самолета е имало петима руски военнослужещи и трима турски граждани, които са помагали на екипажа при откриването на пожарите.

Легендарният руски пилот Евгений Кузнецов може да е бил на борда, съобщи Ленга.ру, цитирайки телевизия REN която се позовава на турските медии. В момента това се проверява. Кузнецов завършва Борисоглебското висше военно авиационно училище през 1987 г. Именно той е отговарял за изпитанията на самолета Бе-200. През пролетта специалистът проведе цикъл от полети в Арктика с кацане на Земята на Франц Йозеф, пише още Лента.ру.

„Той е легенда, познавах го като малък. Напуснах, а той стана командир на полка. Това е легенда, много добър пилот“, каза заслужилият военен пилот на Русия Генадий Бакулин пред телевизия REN .

Самолетът се разби около 15:10 часа московско време близо до Адана.

Самолетът е принадлежал на авиацията на ВМС на Русия. Участвал е в главния военноморски парад, който традиционно се провежда в Санкт Петербург .

Руското министерство на отбраната вече изпрати своята комисия на мястото на катастрофата, за да установи причините за инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай