Легендарен губернатор се изправя срещу Тръмп. Люта битка

Ейса Хътчинсън срази бившия президент

Легендарен губернатор се изправя срещу Тръмп. Люта битка | StandartNews.com

Легендарен щатски губернатор се изправи срещу Доналд Тръмп, призова го да се оттегли от президентската надпревара и обяви кандидатурата си за номинация на републиканците.

Бившият губернатор на американския щат Арканзас Ейса Хътчинсън обяви днес, че ще се кандидатира за номинацията на Републиканската партия за изборите през 2024 г. с прокламация, която го отличава от останалите настоящи и потенциални републикански кандидати: той обяви, че бившият президент Доналд Тръмп трябва да се оттегли от надпреварата, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В интервю за предаването „През тази седмица“ на телевизия Ей Би Си Хътчинсън призова Тръмп, който обяви кандидатурата си през ноември, да излезе от състезанието, след като в четвъртък му бяха повдигнати обвинения в Ню Йорк, в резултат от разследване за плащането на пари за мълчание на порнозвезда, предаде Нова тв.

Това, което имам предвид е, че на първо място, тази длъжност е по-важна от всеки отделен човек. И затова, в името на длъжността в президентството, наистина мисля, че това е незначителен епизод за отвличане на вниманието, той (Тръмп) трябва да е в състояние да се съсредоточи върху очаквания съдебен процес, а има и презумпция за невинност, каза Хътчинсън.

Хътчинсън, който беше губернатор на южния щат на САЩ от 2015 до началото на тази година, след като преди това е бил член на Камарата на представителите, каза, че ще обяви официално кандидатурата си в Арканзас по-късно този месец, но вече е решил да се кандидатира за президент на САЩ.

Убеден съм, че хората искат лидери, които залагат на най-доброто в Америка, а не само на най-лошите ни инстинкти, каза Хътчинсън.

Хътчинсън и преди е критикувал Тръмп. Днес той даде да се разбере, че няма да се поколебае като кандидат да се конфронтира с Тръмп, който остава популярен сред мнозина републиканци, въпреки че стана първият бивш държавен глава, на когото са повдигнати обвинения.

Мисля, че повдигането на обвинения на бивш президент е тъжен ден за Америка, каза бившият губернатор.

Запитан дали Тръмп трябва да се оттегли от надпреварата, Хътчинсън каза: „Е, знаем, че трябва, но в същото време знаем, че няма да го направи“.

Други републиканци, които са обявили кандидатурите си за номинацията на партията, са бившият губернатор на Южна Каролина  Ники Хейли и инвеститора активист Вивек Рамасвами.

За възможни кандидати са смятани също бившият вицепрезидент Майк Пенс и настоящият губернатор на Флорида Рон Десантис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай