Понеделник,

Леден душ за тарикатите пътници към Белгия

От: Редактор -
Леден душ за тарикатите пътници към Белгия
A
A
A

Властите в Белгия са въвели глоба от 750 евро за пътниците, които представят фалшиво удостоверение от изследване за ковид, съобщиха местни медии.

Отбелязва се, че размерът на глобата е определен от прокуратурата, като в насоките се дава възможност на провинените да платят, или да бъдат предадени на съд.

До глоби се стига, след като от 19 април, когато пътуванията от Белгия отново бяха разрешени, на летището в Брюксел са били засечени 576 подправени удостоверения за отрицателна проба от изследване.

Правилата предвиждат, когато служител на летището се усъмни в представен документ, да повика полицията. На полицаите е осигурена възможност лесно да разпознават неистинските документи, отбелязват медиите.

Очаква се Белгия от следващата седмица да бъде оцветена в зелено на европейската карта за разпространение на новата болест. Епидемичните показатели в страната бележат траен спад с едновременното нарастване на броя на ваксинираните пълнолетни граждани, който вече доближава 70 на сто при получилите една доза.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички