Лавров се надява на списък с терористите в Сирия

Лавров се надява на списък с терористите в Сирия | StandartNews.com

Руският външен министър Сергей Лавров изрази надежда, че ще бъде формиран списък с терористите в Сирия по време на предстоящата международна среща във Виена по урегулирането на конфликта в страната, предаде Regnum, цитирани от "Фокус".

„Очакваме нашите партньори да откликнат на призива ни да се сложи край с нападките, че е имало нападения над организации, които някои не смятат за терористични, чрез изграждането и съгласуването на единен списък. Тогава няма да възникват повече въпроси за това по кого да се нанасят удари и кого да се поддържа", каза Лавров.

Според Лавров е необходима разработката и на втори списък, в който да се опишат сирийските опозиционни организации, с които ще се водят преговори заедно с правителството. „И втори списък ще ни е нужен – такъв с политическата опозиция, готова на платформа, скрепена от Съвета за сигурност на ООН, която да води преговорите в правителството и да достигне съгласие с него. Пред нас стои прагматичната задача да договорим двата списъка", отбеляза Лавров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай