Лавров разкри плановете на Русия и Китай

Външният министър на Русия в Делхи на първата си лична среща с китайския си колега Цин Ган

Лавров разкри плановете на Русия и Китай | StandartNews.com

Русия и Китай имат далечни планове за развитие на двустранното сътрудничество. Това заяви външният министър на Русия в Делхи на първата си лична среща с китайския министър на външните работи Цин Ган в кулоарите на форума на дипломатическите ръководители от страните в Г-20, предаде ТАСС.

Лавров отново поздрави китайския си колега по повод назначаването му на този пост и изрази убеденост, че Цин Ган ще осигури "приемственост и постъпателно движение напред във всички насоки, съгласувани от (държавните) лидери, включително в търговско-икономическата и културната сфера".

"Имаме отиващи доста далеч планове за развитие на двустранното взаимодействие и, естествено, наситен външнополитически дневен ред с оглед ролята на Русия и Китай като стабилизиращ фактор за системата от международни отношения", добави ръководителят на руската дипломация, предаде БТА.

"Благодарение на стратегическата ръководна роля на лидерите на нашите държави отношенията ни се развиват все така стабилно и здраво, като дават положителен пример за двустранни отношения между големи сили", отбеляза Цин Ган.

Той припомни "успешното" неотдавнашно посещение в Москва на най-висшия китайски дипломат Ван И (21-22 февруари) и постигнатите тогава "широки договорености" между двете държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай