Лахдар Брахими се мести в Кайро

Лахдар Брахими се мести в Кайро | StandartNews.com

Ню Йорк. Специалният представител на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими реши да премести офиса си от Ню Йорк в Кайро, за да бъде по-близо до региона.

Първият заместник-генерален секретар на ООН Ян Елиасон изрази безпокойство, че сирийският конфликт може да се пренесе в целия регион и обърна внимание на страданията на сирийските бежанци и възможното влошаване на положението им с настъпването на зимата. Подобни опасения изрази и президентът на Иран.

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад предупреди, че конфликтът в Сирия може да подпали целия регион. В интервю за телевизия Ал Джазира Махмуд Ахмадинеджад каза, че единственият път за уреждането на сирийската криза е национАлният диалог и новите избори, предаде БНР.

Ние не казваме кой трябва да си отиде и кой да остане. Това би означавАло намеса във вътрешните работи на страната, но ние казваме, че е право на народа да избира, заяви той.

Командир от Хизбула и още няколко бойци от шиитската групировка, съюзник на режима в Дамаск, са били убити в Сирия, съобщи източник от ливанските сили за сигурност, цитиран от Асошиейтед прес.

Сирийската опозиция отдавна обвинява Хизбула, че помага на режима на президента Башар Асад да смаже въстанието в Сирия. Обвинение, което групировката отрича, отбелязва Асошиейтед прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай