Купиха островите на разврата на половин цена

Те бяха собственост Джефри Епстийн

Купиха островите на разврата на половин цена | StandartNews.com

Инвестиционната компания на милиардера Стивън Декоф е закупила двата частни острова на американските Вирджински острови, които бяха собственост Джефри Епстийн.

Информацията е потвърдена от самия Декоф пред CNBC.

Forbes първи съобщи, че Декоф, основател на компанията за частни капиталови инвестиции Black Diamond Capital Management, е закупил двата острова за 60 млн. долара, което е по-малко от половината от първоначалната им цена.

Според съдебни документи единият от островите е бил използван от Епстийн за сексуално насилие над млади жени в продължение на години.

"Г-н Декоф планира да изгради модерен, петзвезден, луксозен курорт от световна класа, който ще спомогне за засилване на туризма, създаване на работни места и стимулиране на икономическото развитие в региона, като същевременно уважава и запазва важната околна среда на островите", се казва в прессъобщение за продажбата.

"Значителна част от приходите от продажбата се изплащат на правителството на американските Вирджински острови по силата на предварително обявено споразумение за уреждане на спора между правителството и имуществото на Джефри Епстийн", се казва още в съобщението.

През ноември миналата година наследниците на Епстийн и свързаните с него лица се съгласиха да платят на правителството на Вирджинските острови над 105 млн. долара, припомня CNBC.

Според сделката, Вирджинските острови трябва да получат половината от приходите от продажбата на островите Литъл Сейнт Джеймс и Грейт Сейнт Джеймс и още 450 000 долара за покриване на щетите на Грейт Сейнт Джеймс, причинени от Епстийн. Малкият Сейнт Джеймс обхваща повече от 70 акра, а Големият е два пъти по-голям.Топ бизнесмени са призовани по делото, свързано с Джефри Епстийн и JPMorganСергей Брин, Томас Прицкер, Мортимър Зукерман и Майкъл Овиц са изправени пред въпроси относно връзките на покойния секс престъпник с JPMorgan

За покупката беше съобщено в същия ден, в който CNBC разкри, че главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън ще бъде изслушен във връзка с процеса срещу Епстийн на 26 май.

Американските острови обвиняват JPMorgan в граждански федерални дела, че се е облагодетелствал от сексуалния трафик на млади жени от страна на Епстийн в имота му на Вирджинските острови. В продължение на години той е бил клиент на JPMorgan Chase и е имал депозити за милиони долари там.

Банката отрича твърденията в исковете. Но тя запазва Епстийн като свой клиент до 2013 г., 5 години след като той се признава за виновен по обвинение в щатския съд на Флорида за склоняване на непълнолетно момиче за секс срещу пари.

Много други жени твърдят, че са сексуално насилвани в Литъл Сейнт Джеймс, където е едно от именията на Епстийн. Сред тях е и Вирджиния Джуфре, която твърди, че е изнасилвана там и на други места от принц Андрю, по-малкия брат на британския крал Чарлз Трети.

Благородникът отрича твърденията, но през февруари 2022 г. се съгласява на поверително споразумение с Джуфре, за да прекрати гражданското дело, заведено в Окръжния съд в Манхатън.

В иска на Вирджинските острови срещу JPMorgan се отбелязва, че Епстийн "е бил жител и е поддържал резиденция на Литъл Сейнт Джеймс, която е придобил през 1998 г., а през 2016 г. е закупил и Грейт Сейнт Джеймс".

Островите са оценени общо на 86 млн. долара след смъртта на Епстийн през август 2019 г., когато приближеният на Доналд Тръмп и Бил Клинтън бизнесмен се самоуби в манхатънски затвор, месец след ареста по федерални обвинения за трафик на деца за сексуални цели.

"През 1998 г. "Епстийн Ентърпрайсис" придобива Литъл Сейнт Джеймс на Вирджинските острови като идеалното място за укритие и убежище за трафик на млади жени и непълнолетни момичета с цел сексуално робство, малтретиране на деца и сексуално насилие", се казва в иска.

"Литъл Сейнт Джеймс е уединен, частен остров, на близо две мили от Сейнт Томас, на който няма други жители. Той може да бъде посетен само с частна лодка или хеликоптер. Епстийн е имал лесен достъп до Литъл Сейнт Джеймс от частното летище на Сейнт Томас, само на 10 минути път с частния си хеликоптер, но жените и децата, които е малтретирал и държал там, не са можели да напуснат без неговото разрешение, тъй като е било твърде далеч и опасно да плуват до Сейнт Томас.", пише в иска.

В документа се казва още, че през 2016 г. Епстийн използва фиктивен купувач, за да скрие самоличността си и купува Грейт Сейнт Джеймс - най-близкия остров до Литъл Сейнт Джеймс.Губернаторът на Ню Йорк подаде оставка след обвиненията в сексуален тормозГубернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо подаде оставка, след като 11 жени го обвиниха в сексуални посегателства и тормоз

"Епстийн Ентърпрайсис" закупи острова за повече от 20 млн. долара. Придобивайки собствеността и контрола върху Големия Сейнт Джеймс, изключвайки другите, компанията създаде допълнителни бариери, за да попречи на лицата, държани принудително на Малкия Сейнт Джеймс, да избягат или да получат помощ от други лица.", се казва още в иска.

Бившата компаньонка и формален съдружник на Епстийн Гислейн Максуел беше осъдена миналата година на 20 години затвор за набиране и склоняване на непълнолетни момичета да бъдат сексуално насилвани, припомня в допълнение CNBC, цитирана от profit.bg.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай