Кулибали иска да пуснат братята Куаши, иначе ще убие заложниците

Кулибали иска да пуснат братята Куаши, иначе ще убие заложниците | StandartNews.com

Париж. Според няколко разследващи, цитирани от RTL, Амеди Кулибали, който държи заложници в еврейски магазин в източната част на Париж край Порт де Венсен, е прядявил искания. Той е поискал специалните части на жандармерията да прекратят операцията в Дамартен-ан-Гоел и да освободят братята Саид и Шериф Куаши, заподозрени за извършването на атентата в сатиричното издание "Шарли Ебдо" в сряда. 

Ако искането му не бъде удовлетворено, той е заплашил да убие заложниците. 

Междувременно движението покрай площада "Трокадеро" и метростанцията бяха за кратко затворени за движение от полицията по подозрение в нова заплаха. За щастие тревогата се оказа фалшива и движението отново бе възстановено.

Според различни източници Амеди Кулибали държи петима или шестима заложници, сред които се предполага, че има деца. Магазинът е специализиран за кашерни стоки (според традициите на юдаизма) и е бил пълен с хора, тъй като тази вечер започва седмичният Шабат. 

По данни на в. Le Monde Кулибали е свързан с братята Куаши - членували са в една и съща терористична групировка. Бившата приятелка на Кулибали също се издирва. 

Смята се, че Амеди Кулибали е мъжът, който откри огън по полицаи вчера сутринта в кв. Монруж, уби една служителка на пътна полиция, рани тежко друг общински служител и избяга, облечен в бронежилетка. 

Двамата братя Куаши са се барикадирали в печатница в градчето Дамартен-ан-Гоел, северно от Париж, с поне един заложник, предполага се, че е жена. Специалните сили на жандармерията са обсадили сградата, водят се преговори. След бягството си от местопрестъплението в "Шарли Ебдо" те откраднали автомобил, обрали бензиностанция и облечени като полицаи нахлули в печатницата. 

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай