Петък,

Куфар с кокаин падна от небето в Сардиня

От: Мартина Суботинова -
315
Куфар с кокаин падна от небето в Сардиня
A
A
A

Куфар с кокаин падна от самолет в Сардиния. Изумените собственици на къщата чули силен удар и веднага се обадили на полицията, която намерила куфар с кокаин на покрива. Кокаинът всъщност трябвало да падне другаде, на територията на Баратил Сан Пиетра, град с около 1200 души в Сардиния, където трябвало да го чакат наркотрафиканти.

Незабавно е започнало разследване, което е довело до арест тази седмица, когато е задържан пилота на самолета. Разследването установи, че самолетът е излетял от малко летище в Рим. Той изчезнал от радарите няколко минути преди куфарът да падне, защото летял на малка височина. Анализът на GPS в самолета потвърди, че през тези 20 минути самолетът е направил няколко обиколки над мястото, където е открит куфара, казват от полицията.

Използвайки сведения на свидетели от летищния персонал и записи от зареждането с гориво, полицията успяла да идентифицира пилота като Франческо Риза от Рим. Той е работил като пилот в унгарска компания и е летял за много богати хора, когато е арестуван на летище Калгари Елмас след кацане в Германия.

Полицията все още издирва хората, които е трябвало да получат пратката.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com