Събота,

Кошмар на Острова! Ето колко бензиностанции приключиха

От: Редактор -
1805
Кошмар на Острова!  Ето колко бензиностанции приключиха
A
A
A

Автомобилно гориво напълно липсва в 26% от бензиностанциите в Обединеното кралство. Гордън Балмър, изпълнителен директор на Асоциацията за търговия на дребно с горива (PRA), съобщи това пред Ройтерс.

27% от бензиностанциите имат само един вид гориво, а 47% имат достатъчно бензин и дизелово гориво.

"Недостигът на доставки се усеща особено в независими бензиностанции, които представляват 65% от общата мрежа за зареждане, в сравнение с други сектори като супермаркетите", каза Балмър, имайки предвид бензиностанциите, които работят в големи търговски вериги.

Британците започнаха да изпадат в паника при закупуването на бензин на 23 септември, когато петролната корпорация BP затвори редица свои бензиностанции поради проблеми с доставката на гориво. Корпорацията обясни това с недостига на шофьори на камиони с гориво, с който наскоро се сблъскват други горивни компании.

Недостигът на шофьори за тежки превозни средства, който предизвика кризата, се свързва както с пандемията, така и с излизането на кралството от Европейския съюз. Хиляди професионални шофьори от страни от ЕС са напуснали Обединеното кралство през последните две години, а обучението за нови е било възпрепятствано от пандемията, поради която изпити за шофьорски книжки отдавна не се провеждат в много страни.

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички