Кои са първите лидери, поздравили Путин за рождения му ден

Две поздравления е получил президентът

Кои са първите лидери, поздравили Путин за рождения му ден | StandartNews.com

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун поздрави руския президент Владимир Путин за 70-ия му рожден ден. Това съобщи Централната телеграфна агенция на Корея (KCNA).

Уточнява се, че в поздравлението си севернокорейският лидер е отбелязал заслугите на Путин в "изграждането на силна Русия". „Днес Русия успешно защитава достойнството на държавата и основните си интереси от предизвикателства и заплахи от страна на Съединените щати и техните васални сили. Това не би било възможно без вашето лидерство и воля“, каза Ким Чен-ун.

Ръководителят на Северна Корея също изрази надежда за по-нататъшното развитие на двустранните отношения в духа на договореностите, които бяха постигнати по време на първата среща на лидерите на двете страни във Владивосток през 2019 г.

По-рано ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров също предаде своите поздравления на президента на Русия. Той отбеляза, че Путин играе ключова роля в живота на чеченския народ.

Кадиров също така говори за факта, че Путин ръководи Русия, която беше в дълбока икономическа и политическа криза, и успя бързо да реши основните проблеми на държавата. Ръководителят на Чечения пожела на руския глава здраве, дълъг живот и успехи в службата на родината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай