Кога Русия ще възстанови подаването на петрол към Централна Европа

Новина от "Транснефт"

Кога Русия ще възстанови подаването на петрол към Централна Европа | StandartNews.com

Руската компания "Транснефт" обяви, че подновява подаването на петрол по южното разклонение на тръбопровода "Дружба" в 16 часа българско време, съобщи РИА Новости. Според информационната агенция Украйна е потвърдила, че е получила плащане за руския петролен транзит през нейна територия към Унгария и Словакия.

Вчера "Транснефт" обяви, че Киев е спрял подаването на петрол по тръбопровода "Дружба" на 4 август след като украинската страна не е получила транзитните такси от Москва заради западните санкции. Според руската компания нейната финансова трансакция за транзитните такси към Украйна е била отказана, а парите - върнати. Сега петролните компании на Унгария и Словакия са се договорили с украинската страна за възобновяване на подаването на руски нефт.

Петролопроводът "Дружба" започва в Самарска област, минава през Брянск и след това се разделя на две. Северното разклонение през Беларус захранва Полша и Германия, а южното направление минава през Украйна за нуждите на Чехия, Словакия и Унгария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай