Кога пада режимът на Путин? Говори човек на Навални

Това може да стане и до пет години

Кога пада режимът на Путин? Говори човек на Навални | StandartNews.com

Ръководителят на антикорупционната фондация на Алексей Навални – Владимир Ашурков, е цитиран от вестник „Индипендънт“ да казва, че нахлуването в Украйна ще доведе до края на режима на Путин до 5 години. Непопулярността на войната и икономическият срив ще доведат до народен бунт, смята той.

В ексклузивно интервю за „Индипендънт“ Владимир Ашурков изразява мнение, че засилващото се несъгласие в бизнеса и политическия елит от водената политика и масовото недоволство сред населението ще додедат до големи политически промени. Той обаче не се наема да прогнозира каква ще бъде цената за това или кога точно ще се случи.

„Хората не приемат лъжите по държавната телевизия през цялото време. Все още има една твърда група от около 25-30 процента от привърженици на Путин, които го подкрепят, но като цяло повечето хора са шокирани от нахлуването в Украйна“, посочва Ашурков.

Той дава висока оценка на Великобритания, Съединените щати и ЕС за налагането на санкции на около половината от 35-те имена, споменати в така наречения „списък на Навални“ с олигарси, за които от фондацията настояват да бъдат „наказани“ от Запада.

И допълва, че изключително строгите санкции са изненадали Кремъл и са били изненада дори за хора като него, съобщава БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай