Кое е най-доброто летище в Европа

Призът му беше получен на специална церемония

Кое е най-доброто летище в Европа | StandartNews.com

"Елефтериос Венизелос" – международноото летище в Атина взе приза за най-доброто такова в категория за годишен пътникопоток от 25-40 млн. пътници. Това се случи на специална церемония в Каталунския национален музей на изкуствата в Барселона.

На годишните награди за най-добро летище, връчвани от Международния съвет на летищата в Европа, гръцкото летище получи висока оценка от съдиите за фокуса си върху оперативната стабилност и смелата си стратегия за корпоративна устойчивост.

С амбицията си за нулеви емисии на въглероден диоксид до 2025 г. летището в Атина беше отличено за иновативната си стратегия за програмата "Route 2025", която има за цел да произвежда енергия на място, като използва фотоволтаични инсталации за задоволяване на 100 процента от нуждите за електроенергия на летището.

В същата категория получиха награди и летищата в Брюксел и Осло.

Годишните награди са признание за високи постижения и лидерство въз основа на редица дейности на летища от всякакъв мащаб. Тазгодишните награди наблегнаха на ключови теми като устойчивост, иновации и оперативна ефективност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай