Ключово решение на Русия и Китай. Къде се правят военноморски учения

Под кодовото име "Северно/Взаимодействие-2023“ учението бележи засилващото се военно сътрудничество

Ключово решение на Русия и Китай. Къде се правят военноморски учения | StandartNews.com

Китайска военноморска флотилия тръгна в неделя, за да се присъедини към руските военноморски и военновъздушни сили в Японско море в учение, насочено към "защита на сигурността на стратегически водни пътища", съобщават Франс прес и Ройтерс, цитирайки китайското министерство на отбраната.

Китайската флотилия, състояща се от пет военни кораба, включително разрушител с управляеми ракети, както и четири корабни хеликоптера, напусна източното пристанище Кингдао и ще се срещне с руските сили в "предварително определен район", каза министерството в официалния си акаунт в WeChat в неделя, без да се уточнява кога ще се проведат ученията.

Под кодовото име "Северно/Взаимодействие-2023“ учението бележи засилващото се военно сътрудничество между Китай и Русия след нахлуването на Москва в Украйна и се провежда, докато Пекин продължава да отхвърля призивите на САЩ за възобновяване на военната комуникация.

Два руски военни кораба - Gromkiy и Sovershenniy, които участват в учението в Японско море, по-рано този месец проведоха отделно учение с китайския флот в Шанхай за формиране на движения, комуникация и морско спасяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай