Ким я готви за диктатор. Коя е Джу Ае

Дъщерята на севернокорейския лидер е навсякъде с баща си, копира го във всичко

Ким я готви за диктатор. Коя е Джу Ае | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Ким Чен-ун готви малката си дъщеря за свой наследник. В това са убедени от шпионската агенция на Южна Корея близо две години след като тя направи първата си публична поява. От основаването си през 1948 г. Северна Корея е управлявана само от мъже от клана Ким, а настоящият 40-годишен лидер на Пхенян има някои здравословни проблеми, ако се вярва на разузнаването на САЩ и Сеул.

Ким Джу Ае е като сянка на Ким Чен-ун - баща и дъщеря движат навсякъде хванати за ръце, като момиченцето често придружава севернокрейския диктатор по неговите военни ангажименти сред които изстрелването на балистични ракети, армейски паради и годишнини.

Какво не знаем за любимата дъщеря на Ким?

Раждането и броя на децата на Ким Чен-ун не са официални и се базират основно на разузнавателни данни. Рождените дати на лидерите на Северна Корея са част от пропагандната машина в страната, предаде ДарикНюз. Предполага се, че Джу Ае е на възраст около 10-11 години и е второто от трите деца на върховният водач на нацията, като за първото от тях се твърди, че е момче. Полът на третото не е известен.

СНИМКА: БГНЕС

Севернокорейските държавни медии я наричат "най-обичаното" или "най-уважаваното" дете на Ким Чен-ун. Знае се, че лошото момче на баскетбола Денис Родман е кръстник на едно от децата на Ким Чен-ун и най-вероятно това е именно Ким Джу Ае.

СНИМКА: БГНЕС

Спокойно може да се каже, че стилът на обличане на баща и дъщеря са доста идентични и вероятно по този начин се търси внушаване на авторитет към личността на детето - също както татко си, Джу Ае често носи кожен шлифер и слънчеви очила.

СНИМКА: БГНЕС

"Принцесата" на Северна Корея е малка, но вече е наясно с модните тенденции и обича скъпите дрехи и аксесоари. При една от появите й, Джу Ае беше облечена в вишнев шлифер с разкошна кожена яка. Световни медии веднага обърнаха внимание и на факта, че тя носи луксозни очила от марката Gucci.

СНИМКА: БГНЕС

С резолюция 1718 на Съвета за сигурност на ООН е забранен износът на луксозни стоки за Северна Корея, но явно това не пречи на елита на Пхенян да се сдобива с такива артикули. Самият Ким Чен-ун често е забелязван да носи носи швейцарски часовник IWC Schaffhausen, а съпругата му Ри Сол Джу е фен на чантите на Dior.

СНИМКА: БГНЕС

Ким Джу Ае притежава и собствена пощенска марка с нейния лик. Тя бе пусната в продажба преди 1 година и изобразява лидерът на КНДР и дъщеря му, които присъстват на изпитателното изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета Hwasong-17 през ноември 2022 г.

СНИМКА: БГНЕС

При последната изява на любимата щерка на лидера, севернокорейските държавни медии употребиха за нея израза "велик водач", който обикновено се използва за висши ръководители, което би могло да се тълкува като знак, че един ден тя може да стане негов приемник, предаде Франс прес.

Този израз е използван в английската и корейската версия на репортаж на държавната агенция КЦТА, отразяващ посещението на Ким и дъщеря му във селскостопанска ферма. Предвид използваното множествено число изглежда, че той се отнася и до двамата.

 

"Великите водачи, придружавани от кадри на партията, правителството и армията, направиха обиколка на фермата", се казва в текста на КЦТА, към който има и снимки на Ким с дъщеря му.

Световните анализатори смятат, че непрестанните изяви на Джу Ае са "култивиране на семейство Ким, като монархия и династия".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай