Сряда,

Ким показа ракета-чудовище /СНИМКИ/

От: СТАНДАРТ -
Ким показа ракета-чудовище /СНИМКИ/
A
A
A

С ракета – чудовище изненада света севернокорейският лидер Ким Чен-ун. По време на тържествения военен парад за VIII конгрес на Корейската работническа партия (КРП), който се проведе в четвъртък вечерта в столицата на КНДР Пхенян Северна Корея представи балистична ракета с подводно базиране, за която обяви, че е най-мощното оръжие в света.

Според Централната телеграфна агенция на Корея (ЦТАК) на парада са показани  стратегически балистични ракети с подводно базиране, предаваTACC. Конгресът даде допълнителна, партийна власт на Ким, който по принцип династично притежава абсолютната власт в затворената държава. Ким бе избран за генерален секретар на управляващата Корейска трудова партия (КТП) и така се приравни с баща си Ким Чен-ир.

ВИЖ ОЩЕ: Още власт за Ким. Изолира ли сестра си?

„Най-мощното оръжие в света - стратегически балистични ракети с подводно базиране - едно след друго беше демонстрирано на площада, показвайки мощта на революционните въоръжени сили на КНДР”, се казва в изявление на Централната военна комисия на Северна Корея. Агенцията съобщава, че парадът се е провел на площад „Ким Ир Сен" в центъра на Пхенян с участието на лидера на КНДР Ким Чен-ун. Според ЦТАК на събитието са демонстрирани и най-новите образци на тактически ракети и самоходни артилерийски установки.