Ким показа ракета-чудовище /СНИМКИ/

Твърди, че е най-мощното оръжие в света

Ким показа ракета-чудовище /СНИМКИ/ | StandartNews.com

С ракета – чудовище изненада света севернокорейският лидер Ким Чен-ун. По време на тържествения военен парад за VIII конгрес на Корейската работническа партия (КРП), който се проведе в четвъртък вечерта в столицата на КНДР Пхенян Северна Корея представи балистична ракета с подводно базиране, за която обяви, че е най-мощното оръжие в света.

Според Централната телеграфна агенция на Корея (ЦТАК) на парада са показани стратегически балистични ракети с подводно базиране, предаваTACC. Конгресът даде допълнителна, партийна власт на Ким, който по принцип династично притежава абсолютната власт в затворената държава. Ким бе избран за генерален секретар на управляващата Корейска трудова партия (КТП) и така се приравни с баща си Ким Чен-ир.

ВИЖ ОЩЕ: Още власт за Ким. Изолира ли сестра си?

„Най-мощното оръжие в света - стратегически балистични ракети с подводно базиране - едно след друго беше демонстрирано на площада, показвайки мощта на революционните въоръжени сили на КНДР”, се казва в изявление на Централната военна комисия на Северна Корея. Агенцията съобщава, че парадът се е провел на площад „Ким Ир Сен" в центъра на Пхенян с участието на лидера на КНДР Ким Чен-ун. Според ЦТАК на събитието са демонстрирани и най-новите образци на тактически ракети и самоходни артилерийски установки.

VIII конгрес на КРП се проведе от 5 до 12 януари. Предишният конгрес бе през май 2016 г. Последният военен парад в изолираната комунистическа държава се състоя през октомври 2020 г. в чест на 75-годишнината от основаването на КРП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай