Ким Чен-ун се появи в Австралия, предизвика голям скандал

Гладис Лю е кандидатката на комунистите за Австралия, казал той за политичка

Ким Чен-ун се появи в Австралия, предизвика голям скандал | StandartNews.com

Имитатор на севернокорейския лидер Ким Чен-ун внесе смут в предизборната кампания в Австралия, като нахлу на събитие, на което премиерът Скот Морисън присъстваше заедно с депутатката Гладис Лю, съобщи Асошиейтед прес.

"Двойникът", който по-късно се представил със сценичния псевдоним Хауърд Икс, започнал да разговаря с журналисти, присъстващи на проявата. "Благодаря ви много. Гладис Лю е кандидатката на комунистите за Австралия", каза той, преди да бъде прекъснат от помощник на Морисън.

"Извинете, ще трябва да напуснете. Това е най-оскърбителното нещо, което някога съм виждал по време на кампания",  каза сътрудникът на Морисън - Ник Крийви.

Имитаторът отговори: "Извинете, не казвайте на върховния лидер какво да прави. Подкрепям Гладис Лю."

Скоро след това имитаторът напусна мястото на събитието в Мелбърн.

В изявление за Асошиейтед прес Лю заяви, че е съсредоточена върху постигането на резултати за общностите в Мелбърн, които представлява. "Няма да се разсейвам от моите опоненти и техните груби тактики", каза тя.

Лю е родена в Хонконг и живее в Австралия от повече от 30 години.

Появата на мнимия Ким Чен-ун на проявата е била организирана както изглежда от дългогодишния кандидат за Сената на щата Куинсланд Дрю Павлу, който заяви в социалните мрежи, че е добър приятел с Хауърд Икс и това е било "едно от най-добрите неща, които някога сме правили".

По-рано Павлу твърдеше в постове в социалните врежи, че Лю е защитавала ръководството на Китай и е имал връзки с режима в Пекин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай