Хванаха страховит нов наркотик, води до жестоко пристрастяване

Наркотикът е изумил учените заради зависимостта, която предизвиква

Хванаха страховит нов наркотик, води до жестоко пристрастяване | StandartNews.com

Съвсем нов наркотик е открит по улиците на САЩ, а епицентърът е гр. Филаделфия, съобщава БГНЕС.

"Транк" (Tranq), както го наричат на улицата, е изумил учените заради зависимостта, която предизвиква.

"Транк" е смес от фентанил и успокоително за коне и крави, наречено ксилазин. В комбинация двете вещества пораждат катастрофален ефект върху човешкия организъм. Този наркотик буквално разяжда кожата на хората. Поради тази причина е наречен "зомби наркотик", а специалистите твърдят, че скоро може да се сблъскаме със сцени от филми на ужасите, в които по улиците ще се разхождат хора, приличащи на зомбита.

Скай нюз проведе разследване и установи много бързото му проникване сред общността, като здравните работници се борят да се справят с проблема.

Служителите в общественото здравеопазване са разтревожени от разпространението на наркотика и са загрижени за ужасяващите увреждания, които той причинява на телата на употребяващите го.

Отвъд полусъзнателното състояние, което наркотикът предизвиква, той буквално разяжда кожата на хората. Раните изригват в люспеста кора от мъртва тъкан, която, ако не се лекува, може да доведе до ампутация.

Друг проблем е пристрастяването, което предизвиква. Наркотикът изисква организмът да бъде презареден веднага след отшумяване на ефекта. Абстиненцията е изключително тежка, а пристрастяването е по-голямо от това към хероина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай