Хърватия затваря баровете и клубовете

Днес Австрия предупреди гражданите си да не пътуват до адриатическата страна.

Хърватия затваря баровете и клубовете | StandartNews.com

Броят на новите случаи на коронавирус в Хърватия скочи рязко. Заради увеличения брой заразени някои съседни страни затегнаха мерките за пътуване, застрашавайки летния туризъм в страната.

Днес Австрия предупреди гражданите си да не пътуват до адриатическата страна. По-рано тази седмица Италия пък наложи задължителен негативен тест за всеки, който влиза в страната от Хърватия. Словения въведе същата мярка.

През последното денонощие са регистрирани 208 нови случая. Средната възраст на заразените е 31 години и около две трети са се заразили в нощните клубове и баровете, които остават отворени след полунощ, обяви на пресконференция днес главният епидемиолог Крунослав Цапак.

От този уикенд страната реши да наложи затваряне на баровете и нощните клубове след полунощ за период от 10 дни в опит да намали броя на заразените.

Хърватия регистрира относително малък брой случаи на коронавирус през пролетта и при откриването на туристическия сезон се рекламираше като безопасна страна за туристите.

Тази година тя очакваше една трета от броя на туристите в сравнение с предишни сезони, но броят им през юли и август на много места достигна 60 и дори 70 процента от миналогодишния.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай