Хиляди сърби протестираха срещу Александър Вучич

Хиляди сърби се събраха снощи на шествие в центъра на Белград, за да протестират срещу президента Александър Вучич и неговото правителство...

Хиляди сърби протестираха срещу Александър Вучич | StandartNews.com

Хиляди сърби се събраха снощи на шествие в центъра на Белград, за да протестират срещу президента Александър Вучич и неговото правителство, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Те скандираха "Предателство" и "Вучич е крадец", съобщава в сайта си опозиционният вестник "Данас", цитиран от ДПА.

Протестите в Сърбия започнаха преди шест седмици след побой над опозиционен политик през ноември. Демонстрантите настояват за повече демокрация и край на политическото насилие в страната.

Това бе шеста поредна събота на протести на противници на Вучич в Белград. Демонстрантите преминаха през центъра на града въпреки жестокия студ и заледените улици, посочва АП. Те надуваха свирки и издигаха плакати "Надигни се, Сърбия" и "Започна се".

Този път демонстрации имаше и в сръбските градове Нови Сад, Крагуевац, Куршумлия, Крушевац, Ужице и Пожега, съобщава държавната телевизия в сайта си.

Местните медии посочват, че Вучич се надява да обедини поддръжниците си по време на посещението на руския президент Владимир Путин идната седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай