Хари сред звездите, Меган - вкъщи /СНИМКИ/

Принцът участва в концерт за ваксините срещу ковид

Хари сред звездите, Меган - вкъщи /СНИМКИ/ | StandartNews.com

Принц Хари получи овации, след като отправи сърдечна благодарност на работещите на първа линия срещу ковид и призова американците да „гледат с емпатия и състрадание“. Принцът бе сред участниците в звездния благотворителен концерт на Vax Live в Лос Анджелис. 

Хари беше сред много известни звезди - включително Дженифър Лопес,  Селена Гомес  и Бен Афлек. Той се  качи на сцената  в неделя вечерта. Концертът е  организиран от Global Citizen на стадиона So-Fi в Ингълууд, а зрителите бяха само напълно ваксинирани. 

Принц Хари, херцогът на Съсекс и Nomzamo Mbatha говорят на сцената по време на събитието Global Citizen VAX LIVE в Калифорния

Концертът, насърчаващ справедливото разпространение на коронавирусните ваксини в целия свят, бе първата публична поява на Хари в САЩ след погребението на дядо му принц Филип. 

"Тази вечер е празник на всеки от вас тук, ваксинираните служители от първа линия в публиката и милионите герои по света“, каза 36-годишният принц на приветстващата тълпа, пише Дейли мейл. 

"Прекарахте последната година в битка, смело и безкористно, за да ни защитите всички. Служихте и се жертвахте. Дължим ви огромна благодарност. Благодаря!'  

Хари и Меган са председатели на кампанията на Vax Live, която „има за цел да вдъхне доверие към ваксините в световен мащаб и да помогне те да стигнат навсякъде и до всички, според Global Citizen. 

При популяризирането на събитието организаторите заявиха, че херцогът и херцогинята на Съсекс ще предадат „важно глобално послание за справедливостта на ваксините“. 

Меган, която е бременна с второто дете на двойката, се довери на Хари да сподели това съобщение от нейно име, докато тя остана вкъщи в неделя.   

В своето драматично обръщение Хари каза: „Ние се събираме, защото тази пандемия не може да приключи, ако не действаме колективно с безпрецедентен ангажимент към споделената ни човечност.

„Ваксината трябва да се разпространява за всички навсякъде. Не можем да си починем или да се възстановим истински, докато няма справедливо разпределение до всички краища на света. Не можем да си позволим мисията ни да се провали и за това става въпрос тази вечер. 

Вирусът не спазва границите и достъпът до ваксината не може да бъде определен по географски признак. Това трябва да се приеме като основно право за всички и това е нашата отправна точка. 

На никой от нас не би трябвало да му е приятно да мисли, че можем да се оправим, когато страдат толкова много други. В действителност и особено при тази пандемия, когато някой страда, страдаме всички. 

Трябва да гледаме отвъд себе си с емпатия и състрадание към тези, които познаваме, и тези, които не познаваме. Трябва да издигнем цялото човечество и да се уверим, че никой човек или общност не е изостанал. 

Това, което правим в този момент, ще остане в историята и тази вечер ние сме солидарни с милионите семейства в цяла Индия, които се борят с опустошителна втора вълна." 

Концертът ще бъде излъчен на 8 май по радиостанции ABC, CBS, Fox, YouTube и iHeartMedia. Той ще насърчи даренията, за да помогне за постигането на целта за осигуряване на ваксинации за 27 милиона здравни работници по целия свят.

Други хедлайнери ще включват президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис, които ще се стремят да "повишат общественото доверие към ваксините COVID-19, като същевременно засилят основните мерки за превенция, като носенето на маски и социалното дистанциране", казват от Global Citizen. 

Ще се появят също френският президент Еманюел Макрон, канадският премиер Джъстин Трюдо, хърватският премиер Андрей Пленкович и известни личности Криси Тейген, Дейвид Летърман, Гейл Кинг, Джими Кимел, Оливия Мън и Шон Пен.  

Дженифър Лопес направи няколко промени в екипировката си по време на сета си на So-Fi стадиона в неделя вечер

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай