Кацаме в Москва на летища "Пушкин" и "Ломоносов"

Петър I и Александър Невски с най-много гласове в конкурса за името на аеропорта в Санкт Петербург

Кацаме в Москва на летища "Пушкин" и "Ломоносов" | StandartNews.com

Московските международни летища Шереметиево и Домодедово ще бъдат кръстени на поета Александър Пушкин и учения Михаил Ломоносов, предаде ТАСС.

Изборът на новите имена е според резултатите от конкурса "Великите имена на Русия", които бяха огласени в предаването "60 минути" на тв канала "Россия 1" от водещия Евгений Попов.  От гласувалите 102 000 в допитването как да се казва Шереметиево 39% са избрали Пушкин, а 26 на сто са предпочели авиоконструктора Андрей Туполев (неговото име носят самолетите Ту), следван от създателя на Менделеевата таблица .Дмитрий Менделеев ( 18%). В анкетата за Домодедово Ломоносов събира категоричните 71%, докато героят от Втората световна война маршал Георгии Жуков има едва 13 %. В близките дни ще бъде огласено решението за третото международно летище в Москва Внуково, където засега Сергей Корольов води с 43 %. 

Все още не е направен изборът за летище Пулково в Санкт Петербургт, където Петър I  събира 47% от гласовете пред Александър Невски (33%), но там предстои втори тур. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай