Карантина в Тунис, Австрия ни води рискови

Трябва да я караме в хотел

Карантина в Тунис, Австрия ни води рискови | StandartNews.com

Във връзка с противоепидемичните мерки, въведени в Тунис, пристигащите в страната пътници в периода 3-16 май 2021 г. са задължени да спазват 7-дневна карантина само в определени от тунизийските компетентни власти хотели, като представят резервация за съответния хотел. Това съобщават от външно министерство.

Има изключение за следните категории пътници, които могат да прекарат задължителната карантина в собствено жилище или място за настаняване, вместо в хотели, посочен от местните власти

Това се отнася за пътниците, които представят документ от компетентните санитарни власти за приключила ваксинация, за получена „първа игла“ или за преболедуване на Ковид-19. 

Същото важи и за непридружаваните деца и деца, които пътуват заедно с ваксинирани пътници, както и за пациенти, пристигащи за лечение в Тунис, както и пътници със специфични нужди - например хора с увреждания, възрастни хора, които имат нужда от грижи и др.

Изключение има и за дипломатите, официални делегации, които посещават Тунис за кратко - за по-малко от 5 дни.

Австрия разхлабва мерките за влизащи от Италия и Словакия.

Влизащите ежедневно за работа ще представят отрицателен ПСР тест веднъж седмично. Нови в списъка на особено опасните държави са Нидерландия и Хърватия. Отпада карантината за влизащите от Финландия.

В списъка на държавите с нисък ръст на новозаразените остават Австралия, Исландия, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Корея и Ватикана. България е сред европейските държави, където рискът от зараза е особено висок, заедно с Естония, Кипър, Нидерландия, Полша, Словения, Унгария, Франция, Хърватия, Чехия и Швеция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай