Камила се озъби. Голямото й желание

Какво поиска съпругата на Чарлз

Камила се озъби. Голямото й желание | StandartNews.com

Камила лека полека започва да тежи на мястото си и макат британците дълго време да бяха против нея, сега жената на краля показа претенции

Бъкингамският дворец иска "безшумно да премахне" думата "консорт" от титлата на съпругата на британския крал Чарлз III Камила преди коронацията им през 2023 г., пише "Телеграф", позовавайки се на източник. 

Преди броени дни лондонската резиденция на британския монарх оповести датата, на която ще се състои церемонията по коронясването на крал Чарлз III, и това е 6 май 2023 г. Заедно с него трябва да бъде коронясана и съпругата му - кралицата консорт Камила.

„В периода преди коронацията кралските помощници се надяват дискретно да премахнат думата „консорт“ от титлата на кралица Камила“, отбелязва изданието.

Според източника обкръжението на Чарлз III и съпругата му вече са "спокойни" за титлата ѝ, тъй като обществото и пресата "игнорират" официалната ѝ титла и я наричат просто кралица Камила. Очаква се вече разпространената в обществото съкратена титла на кралицата да стане официална към момента на коронацията през май 2023 г., се казва в медията.Бъкингамският дворец отказа да коментира тези съобщения.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай