Понеделник,

Как се взема вече работна виза за Великобритания

От: Рачо Рачев -
253
Как се взема вече работна виза за Великобритания
A
A
A

Всички чужденци, от вчера 1 декември, включително гражданите на ЕС, които искат да работят във Великобритания от 1 януари 2020 г., могат да кандидатстват онлайн за визи. Това е в съответствие с новата имиграционна политика на "Даунинг стрийт" след Брекзит, предаде БНР.

Минаването през новата имиграционна схема не се отнася за гражданите от ЕС и техните семейства, които вече живеят във Великобритания преди изтичането на „преходния период“ за Брекзит на 31 декември.

За тях е необходимо само да кандидатстват за получаване на статут на уседналост. Крайният срок за това е 30 юни 2021 г. При получаване на този статут те могат да се ползват от същите помощи както британците, ако останат без работа.

Правото на всички останали да идват и работят на Острова след 1 януари ще се определя по новата имиграционна точкова система, която е подобна на австралийската.

Министрите твърдят, че тя е „проста и гъвкава“.

Кандидатите ще получават точки по три основни принципа - ниво на квалификация и умения, владеене на английски език и годишно възнаграждение не по-малко от 25 600 паунда.

Разходите, свързани с кандидатстването, се очаква да бъдат между 610 и 1400 паунда.

Кандидатите трябва да докажат, че имат достатъчно средства да се издържат, както и че притежават валиден документ за самоличност.

В срок от три седмици кандидатите трябва да получат отговор дали молбите им са одобрени.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички