Извънредното положение в Ню Йорк остава

Губернаторът Куомо удължи извънредните мерки за сигурност до 15 май

Извънредното положение в Ню Йорк остава | StandartNews.com

Извънредното положение в щата Ню Йорк остава. Губернаторът на щата Андрю Куомо удължи извънредните мерки за сигурност до 15 май. Той отбеляза намаляващия брой на хоспитализираните и на пациентите, приети за интензивно лечение, но заяви, че честотата на инфекциите ще трябва да намалее значително, преди икономиката да може да започне да работи отново, предава БГНЕС.
"Бих искал да видя, че процентът на заразените е спаднал още повече", каза Куомо на ежедневния си брифинг. Той съобщи, че нови 606 души са загинали в американския епицентър на COVID-19, което е най-ниският брой жертви за денонощие от 10 дни.
"Не искам да правя прогнози за след този период. Един месец е много време", каза Куомо. В щата вече има указание за задължително носене на маски на обществени места и спазване на социална дистанция от 1.8 метра.
Губернаторът заяви, че щата Ню Йорк, където най-малко 11 586 души са загинали от COVID-19 и над половин милион са тествани положително, би дарил по 100 респиратора за тежко пострадалите от заразата щати Ню Джърси и Мичиган и 50 за щата Мериленд.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай