Извънредно изявление на Украйна! Говори военен номер едно

Не вярвайте на лъжите и манипулациите

Извънредно изявление на Украйна! Говори военен номер едно | StandartNews.com

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна излезе с извънредно съобщение заради ескалацията на конфликта. Той съобщи, че Украйна изобщо не обсъжда, каквито и да е насилствени начини за освобождаване на окупираните си територии, а единственото възможно решение е дипломацията. Според него се цели умишлена ескалация на кръвопролития:

"Още веднъж повтарям, че военно-политическото ръководство на държавата не планира и не провежда настъпателни операции в Източна Украйна. Единственият приемлив вариант за нас да деокупираме нашите хора и територии е политически и дипломатически.

Офанзивата в Донбас неизбежно ще доведе до цивилни жертви, така че подобни сценарии дори не се разглеждат. Украйна е била и е отдадена на принципите и нормите на международното право и човешкия морал. За нас, за разлика от окупаторите, животът на нашите украински граждани в цялата ни страна и извън нея е от най-висока стойност."

"Дори в наши дни, когато екстремистите извършват множество нарушения на прекратяването на огъня, ние сме отговорни само в случай на заплаха за живота на личния състав или цивилните. Не се поддаваме на провокации. Ние не стреляме по жилищни райони, където бойците цинично са разположили позициите си.

Обръщам се към жителите на временно окупираните територии – не вярвайте на лъжите на окупационната власт! Свикнали сте да ескалират ситуацията, за да провокират следващото кръвопролитие."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай