Тръмп пледира невинен и напусна съда. Какво следва /ОБНОВЕНА/

Във федералния съд в Маями, където ще му бъдат предявени федерални обвинения

Тръмп пледира невинен и напусна съда. Какво следва /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп бе официално арестуван след пристигането си във федералния съд в Маями, където ще му бъдат предявени федерални обвинения, съобщава CNN, предаде БТА.

Поставянето под арест е част от официалната рутинна процедура, преди Тръмп да се изправи пред федерален съдия, за да чуе обвиненията. По тях той ще пледира невинен, както вече стана ясно от неговите адвокати.

На Тръмп ще бъдат взети пръстови отпечатъци. Той ще подпише и редица документи. След като чуе обвиненията, той ще бъде освободен от ареста и ще може да напусне сградата на федералния съд.

Миналата седмица самият Тръмп обяви, че е бил уведомен от администрацията на президента Джо Байдън, че е обвинен по 37 пункта във връзка с неправомерното задържане на класифицирани документи и възпрепятстване на правосъдието.

Почитатели и противници на Тръмп са се събрали в района на федералния съд в Маями.

Тръмп пледира "невинен" пред съдия Джонатан Гудман по повдигнатите му днес по време на съдебно заседание във федерален съд в Маями федерални обвинения във връзка с незаконно съхраняване на високо класифицирани документи, свързани с националната сигурност, след като той е напуснал Белия дом, и за това, че е излъгал федерални агенти, които са искали да приберат документите.

След като пледира невинен по повдигнатите му обвинения, Тръмп получи разрешение да напусне съдебната зала, без да му бъдат налагани някакви условия.

Това поставя началото на съдебна битка, която вероятно ще се разиграе през следващите месеци, докато Тръмп води кампания за президентските избори през ноември 2024 г. Експерти казват, че може да мине година или повече, преди да започне съдебен процес по случая.

Днешното изслушване бе при закрити врата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай