Извънредни мерки в САЩ! Тръмп отива в съда

Какви действия предприемат Ню Йорк

Извънредни мерки в САЩ! Тръмп отива в съда | StandartNews.com

Бившият американски президент Доналд Тръмп ще се яви в съда в Ню Йорк при засилени мерки за сигурност. Миналата седмица му бяха повдигнати обвинения за платени от него пари на звезда от филми за възрастни преди изборите през 2016 г., съобщи Ройтерс. 

Утре на Тръмп ще му бъдат снети пръстови отпечатъци и ще бъде фотографиран. Адвокатите му заявиха, че той ще пледира невинен.

Бизнесменът, превърнал се в политик от Републиканската партия, планира да отпътува днес по обяд от имението си в Палм Бийч, щата Флорида. Очаква се той да пристигне по-късно през деня в Ню Йорк и да прекара нощта в „Тръмп Тауър” в Манхатън, преди утре сутринта да пристигне в сградата на Наказателния съд, заяви негов съветник.

Служител на съда каза, че предявяването на обвинението е планирано за утре в 14:15 ч. източноамериканско време. След това Доналд Тръмп ще се върне във Флорида и в късните часове на утрешния ден се очаква да направи изявление от имението си в Палм Бийч.

През уикенда нюйоркската полиция започна да издига барикади по ръба на тротоарите около "Тръмп Тауър” и сградата на Наказателния съд в Манхатън в центъра на града - места, на които се очаква да има демонстрации, отбелязва Ройтерс.

Като част от мерките за сигурност някои от съдебните зали в сградата на Наказателния съд в Манхатън ще бъдат затворени преди предявяването на обвинението срещу президента, заяви служител.

Преди повдигането на обвинението голямо жури се запозна с доказателствата около плащането на 130 000 долара на порнозвездата Сторми Даниълс в последните дни на президентската кампания през 2016 г. Даниълс заяви, че ѝ е било платено, за да запази мълчание за сексуална афера, която е имала с Тръмп в хотел на езерото Тахо през 2006 г. Бившият американски президент от своя страна отрича напълно тези твърдения, посочва Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай