Четвъртък,

Изумително! Къде работят най-красивите жени в Северна Корея? ВИДЕО

От: Редакция -
4588
Изумително! Къде работят най-красивите жени в Северна Корея? ВИДЕО
A
A
A

Знаете ли къде работят най-красивите севернокорейки?

Такъв въпрос задава в канала си в youtube влогърката Йеонми Парк, която е избягалата през 2007 г. от КНДР. Отговорът, който дава е шокиращ, пише "Флагман".

Най-готините мацки в комунистическата страна бачкат на бензиностанции. Но защо? 

изискванията за получаване на шофьорска книжка в страната са на практика неизпълними, а процесът е адски дълъг. 

„Който иска да получи книжка, трябва да отдели 1 година от живота си и да се запише в специално училище. Крайният изпит, освен шофиране, изисква от курсистите да знаят в детайли какво представлява автомобилът, какви части има и каква е тяхната функция. Последното задание е да се разглоби на съставните си части дадена кола, след което отново да се сглоби. Ако човекът успее да постигне това, чак тогава получава шофьорска книжка“, разказва Йеонми Парк.

В този смисъл, процентът на хора от Северна Корея, които имат книжки, е минимален и тази задача изпълняват само мъжете. Да си шофьор там е по-престижно от това да си доктор. Шофьорите са и едни от най-желаните съпрузи, уточнява още Парк. И така собствениците на малкото бензиностанции в Северна Корея са изправени пред задача – как да успеят да привлекат възможно най-много шофьори при себе си. Отговорът, макар и вероятно сексистки за Запада, е жени. Красиви жени.

„Само най-красивите жени могат да работят на бензиностанция. Такъв е пазарът. Това всъщност е и една от най-високоплатените работи в Северна Корея. Служителките по бензиностанциите получават заплата от около 250 000 won на месец (еквивалентът на 363 лв.), което е достатъчно да изхраниш 4-членно семейство. Съответно конкуренцията е огромна и само най-красивите успяват да се „наместят“ на такава блага работа“, казва Йеонми Парк.

На практика, за да бъдат назначени, жените преминават през своеобразен конкурс за красота, но вместо да печелят лентички и корони, тяхното бъдеще е да миришат на бензин и да чистят прозорците на малкото шофьори в Северна Корея.

„Тези млади, прекрасни, талантливи момичета могат да бъдат толкова много повече! Но в страна, която няма бъдеще, на индивида се отнема всичко, което би могло да носи радост. Мечтите на тези жени се свеждат до това да работят на бензиностанция“, допълва почти през сълзи Парк.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички