Израел препоръча евакуация от Ивицата Газа

Израел препоръча евакуация от Ивицата Газа | StandartNews.com

Тел Авив. Израел предупреди палестинците в северната част на Ивицата Газа да се евакуират, тъй като ще продължи с въздушните нападения, след като опитите за постигане на примирие с посредничеството на Египет се провалиха във вторник.

Страната обясни, че предупреждението е отправено, за да бъдат избегнати цивилни жертви, но вместо това то внесе допълнително страх сред палестинците в района, уточнява Би Би Си.

Междувременно Тел Авив съобщи, че при атаките през нощта в Газа е бил убит високопоставен представител на военизираното крило на ХАМАС. По палестински данни при нападенията досега са убити общо 204 души, включително петмесечно бебе. По данни на ООН повечето загинали са цивилни, въпреки че Израел обяви старта на операцията на 8 юли като акция срещу ракетните нападения от страна на ХАМАС.

В същото време израелският премиер Бенямин Нетаняху е притиснат от дясното крило в Ликуд да започне и сухопътна операция. Тя обаче би увеличила броят на жертвите и включително ще рискува живота на израелски войници. Досега Израел е дал една жертва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай