Израел се втурна да спасява Румъния

Страната дарява и 40 кислородни концентратора на румънските болници

Израел се втурна да спасява Румъния | StandartNews.com

Първата пратка от общо 40 кислородни концентратора, които Израел дари за болниците в Румъния, пристигна снощи в Букурещ, а в неделя в Румъния ще пристигне медицински екип от Израел, предаде Аджерпрес.

Според съобщение на посолството на Израел екипът ще се състои от трима лекари, една главна медицинска сестра, специализирана в COVID-19, и един експерт по логистика, а целта им ще бъде да подобрят ефективността на медицинските грижи на фона на кризата за персонал в болниците в Румъния.

"Румъния минава през труден период, през какъвто много страни са минали, включително и Израел. Пациентите с коронавирус имат нужда от специално медицинско внимание и тези кислородни концентратори ще им помогнат в процеса на оздравяване. Ще продължим да подкрепяме Румъния - една страна, с която ни свързва силно приятелство, за да преодолее тази криза по-бързо", заяви посланикът на Израел в Букурещ Давид Саранга.

Румъния се сблъсква с тежка четвърта вълна на COVID-19 на фона на ниско ниво на ваксинацията. Заради недостиг на места в интензивните отделения страната изпраща пациенти в тежко състояние на лечение в Унгария, Полша, Австрия и Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай