Изписаха Кейт и бебето

Изписаха Кейт и бебето | StandartNews.com

Лондон. Изписаха Кейт, Уилям и бебето. Тримата ще се приберат в двореца Кенсингтън, съобщава АФП.

Прибирането вкъщи на най-дългоочакваното бебе във Великобритания е важен момент за много англичани. Стотици се събраха пред болницата „Сейнт Мери", за да зърнат новия член на кралското семейство. Гордият баща сам ще закара сина си и съпругата си. На излизане от болницата той каза, че бебето има устните на майка си и повече коса от баща си. Той и съпругата му Кейт поздравиха събралото се множество пред болницата.

"Благодарим на персонала и на цялата болница за огромната помощ. Знаем, че бяха много заети, затова благодарим за разбирането", казали щастливите родители. В същата клиника навремето принцеса Даяна, майката на Уилям и Хари, даде живот на своите момчета. Медицинският екип е включвал бившият гинеколог на кралицата Маркъс Сечъл и акушерът Гай Торп-Бийстън. Докторът бе на бойна нога от няколко седмици и му бе даден полицейски ескорт, за да може най-бързо да се придвижи до болницата след хоспитализирането на херцогинята на Кеймбридж, което стана в понеделник в 5 ч сутринта по Гринуич.

По-рано днес принц Чарлз посети лондонската болница "Сейнт Мери", за да види внука си, съобщи Асошиейтед прес. Преди него родителите на херцогиня Кейт - Каръл и Майкъл Мидълтън, също дойдоха, за да видят бебето. „Абсолютно прекрасно", това бяха първите думи на баба Мидълтън за своя внук.

Името на бебето обаче може би ще стане известно чак след няколко дни. Вчера принц Чарлз каза, че няма идея как ще бъде наречен първородният му внук. "Сред фаворитите ни са Джеймс, Джордж или Хенри", допълни той. Нетърпеливите британци ще трябва да се примирят с това, припомняйки си, че за да научат името на принц Уилям, е била нужна една седмица, а на принц Чарлз - един месец. Според Асошиейтед прес бебето не може да има повече от 4 имена. Агенцията се позовава на факта, че повечето кралски особи са с от 3 до 4 първи имена. Кралица Елизабет II, например, е Елизабет Александра Мери, а новоизлюпеният татко е Уилям Артър Филип Луис.

Новият член на династията ще носи титлата принц на Кеймбридж. След няколко седмици бебето ще бъде кръстено от Англиканската църква, която ще оглави след възкачването си на престола.

Новороденото е трето по ред в наследяването на престола след дядо си, принц Чарлз, и баща си, принц Уилям. 87-годишната Елизабет II става държавен глава на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и на страните от Британската общност на 6 февруари 1952 г. - в деня, в който умира баща й крал Джордж VI.

Принц Уилям неведнъж постави като свой приоритет отговорностите си на съпруг и баща, след като на 29 април 2011 г. сключи брак с Катрин Елизабет Мидълтън пред погледите на над 1 милиард души по цял свят. Той заяви желанието си да има две деца, а ако заедно с Кейт повторят "модела" на принц Чарлз и лейди Даяна, то второто им дете ще се появи на бял свят през 2015 г. Сега младото семейство приема поздравления от цял свят. "Мишел и аз сме щастливи да поздравим херцога и херцогинята на Кеймбридж по този радостен повод", заяви в комюнике президентът на САЩ Барак Обама.

„Стандарт нюз" напомня, че херцогинята на Кембридж роди момченце малко след 07, 30 местно време, след повече от 12 часа прекарани в болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай