Изненада! Ето кой е най-мръсният град на света

Данни на швейцарската компания за технологии за качество на въздуха IQAir

Изненада! Ето кой е най-мръсният град на света | StandartNews.com

Столицата на Индонезия Джакарта оглави списъка с най-замърсените градове в света в сряда, след като неизменно се класира сред 10-те най-замърсени градове в света от май насам, показват данни на швейцарската компания за технологии за качество на въздуха IQAir, цитирани от "Ройтерс".

Джакарта, която има население от над 10 милиона, регистрира нездравословни нива на замърсяване на въздуха почти всеки ден, според IQAir.

Жителят Ризи Путра се оплака, че влошаващото се качество на въздуха излага на риск здравето на децата му.

Съдът по това време постанови, че президентът Джоко Видодо трябва да установи национални стандарти за качество на въздуха, за да защити човешкото здраве, а министърът на здравеопазването и губернаторът на Джакарта трябва да разработят стратегии за контрол на замърсяването на въздуха.

Все пак Нейтън Ростанди, съосновател на приложението за качество на въздуха Nafas Indonesia, каза, че нивото на замърсяване продължава да се влошава.

"Ние правим повече от 20 000 вдишвания на ден. Ако поемаме замърсен въздух всеки ден, (това може да доведе до) респираторни и белодробни заболявания, дори астма. Това може да повлияе на когнитивното развитие на децата или дори на психичното здраве", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай