Изгониха българи от гръцки плаж! Къде стана чудото

Защо се е стигнало до скандала

Изгониха българи от гръцки плаж! Къде стана чудото | StandartNews.com

Това може да се случи дори в бяла страна като Гърция.

Група български туристи са били изгонени от плаж в Александруполис, Гърция. Те са били посрещнати с думите, че не са добре дошли там - без значение дали са млади, възрастни или деца. Обяснение за това отношение няма, разказа представителка на туристическата агенция в Хасково, която организира посещението, разказа в репортаж Нова нюз.

Екскурзията е за един ден, като основната цел е посещението на плажа. Заедно с това обаче туристите ни ядат октоподи в заведенията и посещават забележителностите, като това ги прави повече от ползватели на гръцкия плаж, обясни Адриана Панайотова от туристическата фирма. 

Плажът, от който са изгонени българите, е безплатен, заедно с чатърите и шезлонгите, но е достъпен срещу консумация в заведение. Нашите туристи са поискали да консумират, но това не е предотвратило скандала. Стопаните на “безплатния” плаж са поискали по 17 евро на човек, което е скъпо за гръцките стандарти.

Екскурзии от този тип винаги се съгласуват с местната власт в Александруполис. Заради това този път не е ползван градския плаж, който е с минимална такса за посещение.

Оказало се, че там има организирано събитие в този ден.

Групата била упътена от общината към другия плаж, където се стигнало до конфликта.

Българските туристи не са като преди и не мъкнат храни и напитки в хладилни чанти, това обясниха от туристичеката фирма. Организаторите ще търсят правата си пред гръцките власти, защото смятат проявеното отношение за обидно и необяснимо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай