Избрал ли е Путин наследника си? Кой е младият полковник

Генералите от ФСБ вече имали вариант

Избрал ли е Путин наследника си? Кой е младият полковник | StandartNews.com

Владимир Путин може да бъде заменен на президентския пост от някой "млад полковник", какъвто беше самият той в началото на управлението си. Прогнозата даде руският активист за правата на човека и блогър Марк Фейгин, съобщава "Сегодня".

"В това няма никакво съмнение. Основният орган е управителният съвет на Федералната служба за сигурност на Русия, в който влизат всички - от Бортников до всички останали ръководители.

Разбира се, те могат да правят такива планове. И могат да мислят как, какво и дали. Ами ако Путин умре утре? Това също може да се случи - не е задължително да го отстранят. И те ще имат нужда от такъв полковник - защото го изисква ситуацията", обясни Марк Фейгин, цитиран от БЛИЦ.

Той припомни, че руската военна агресия в Украйна е показала малодушието на военното ръководство на страната-агресор, по-специално на ръководителите на Министерството на отбраната и на Генералния щаб. Става дума за Шойгу и Герасимов. 

По-рано медиите писаха, че Николай Патрушев, секретар на руския Съвет за сигурност, може да бъде евентуален наследник на Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай