Италия отваря, ние затваряме. Защо ли?

Пандемията се счита за овладяна

Италия отваря, ние затваряме. Защо ли? | StandartNews.com

 От 11 октомври Италия отваря всичко на 100% благодарение на овладяната пандемия. Това стана възможно заради 80 на сто напълно ваксинираното население. 85 % от жителите имат поне една доза.

Театри, кина, музеи, галерии, концертни зали вече ще бъдат запълвани с целия им капацитет и без никакви ограничения. Не е необходимо спазването на метър дистанция между посетителите.

Отварят и дискотеките на 50% капацитет. Стадионите ще бъдат запълвани на 75%. Данните от постоянния мониторинг върху хода на епидемията от COVID-19 са много обнадеждаващи от август досега. Дори отварянето на учебните заведения не предизвика влошаване.

Министърът на здравеопазването Роберто Сперанца подписа нареждане за преминаване в т.нар. бяла зона от 9 октомври и на Сицилия, където единствено имаше ограничения заради вируса

Италианските заведения работят на пълен капацитет.

„Благодарение на ваксините пандемията е под контрол и краят се вижда. Сътрудничеството между правителствата и фирмите показа, че така могат да се спасят човешки животи”, каза премиерът Марио Драги по време на международния бизнес форум на високо равнище Б20.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай