Историческо решение. Как пътуваме до САЩ

България е извадена от забранителния списък.

Историческо решение. Как пътуваме до САЩ | StandartNews.com

България е извадена от забранителния списък. Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията обявиха, че са отменили препоръките си във връзка с Ковид-19 да не се пътува до около 90 международни дестинации, сред които е и България, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Миналата седмица федералната здравна агенция каза, че преразглежда препоръките си за пътуване и т. нар. четвърто ниво за опасност от Ковид ще се запази само в случаи на "специални обстоятелства, като бързо увеличаване на случаите или изключително голям брой случаи".

Сред държавите и регионите, които вече са на трето, "високо" ниво на опасност (на неваксинираните срещу Ковид американци все така се препоръчва да не пътуват до тях), са Великобритания, Франция, Израел, Турция, Австралия, Гърция, Хонконг, Италия, Япония, Южна Корея, Испания и Русия. Други такива страни са Швейцария, Австрия, Белгия, България, Република Южна Африка, Чили, Чехия, Йордания, Ливан, Нова Зеландия, Норвегия, Португалия, Полша, Сомалия, Уругвай и Виетнам.

Миналата седмица Държавният департамент също заяви, че рязко ограничава препоръките да не се пътува за международни дестинации. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай