Испанците откриха спасението от жегите. В Палма де Майорка е горещо

На Балеарските острови днес вече стана много горещо

Испанците откриха спасението от жегите. В Палма де Майорка е горещо | StandartNews.com

Третата гореща вълна за това лято започна в Испания, предаде ДПА. Агенцията отбелязва, че в Испания днес в 12 от 17-те автономни области на страната бе обявено предупреждение за опасност от големи горещини. То бе издадено от националната метеорологична служба АЕМЕТ.

В резултат на това улиците на много населени места бяха безлюдни, а испанците намериха спасение от жегите по плажовете, които са претъпкани, съобщиха испанската национална телевизия и други испански медии.

Малкото хора, които днес се осмелиха да излязат по улиците на Мадрид, където максималната температура на сянка бе 39 градуса, се опитаха да се разхладят с вентилатори, чадъри и бутилки студена вода.

За разлика от първите две горещи вълни, този път вниманието е насочено не само към автономната област Андалусия и части от областите Каталуния и Навара, но за първи път и към популярната сред туристите Палма де Майорка, за който има прогнози за особено високи температури.

На Балеарските острови днес вече стана много горещо, като в следобедните часове на централния плаж "Плая де Палма" бяха измерени 36 градуса. За утре АЕМЕТ обяви най-високата червена степен на опасност за северната, североизточната и централната част на острова.

В град Инка, разположен на около 30 километра североизточно от столицата Палма, се очаква термометърът да стигне до 44 градуса, според експертите. Това ще бъде най високата измерена температура там за тази година. На "Плая де Палма" във вторник и сряда се очакват температури до 38 градуса.

По данни на АЕМЕТ в Испания се регистрират все по-силни горещини. Експертите обясняват това с предизвиканите от човека климатични промени, които увеличават екстремните метеорологични явления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай